ГоловнаПолітика

Порошенко: комітет ПАРЄ окреслив чіткі перспективи членства України в ЄС

І визначив дії Росії як агресію проти суверенної незалежної України.

Порошенко: комітет ПАРЄ окреслив чіткі перспективи членства України в ЄС
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Парламентський комітет асоціації України з ЄС в підсумковій резолюції окреслив чіткі перспективи членства України в ЄС і однозначно визначив дії Росії як агресію проти суверенної незалежної України. Про це розповів п'ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час брифінгу за підсумками участі в засіданні Парламентського комітету асоціації України з ЄС в Страсбурзі.

За словами Петра Порошенка, в Страсбурзі відбуваються надзвичайно важливі для України і Європейського Союзу події.

«Щойно завершилася сесія Парламентської комітету асоціації між Верховною Радою України і Європейським парламентом. Була одностайно прийнята підсумкова резолюція, де були враховані майже всі позиції, які подавалися «Європейською Солідарністю», - зазначив політик.

Він назвав кілька принципових положень цього підсумкового документа.

«Перше питання, на якому акцентувала українська делегація, «Європейська Солідарність», стосувалося перспективи членства для України в Європейському Союзі. Хочу підкреслити, що у фінальній резолюції була буквально процитована стаття з Конституції України, де чітко вказано, що стратегічною метою України є повноправне членство в ЄС і НАТО як кінцева перспектива», - розповів п'ятий президент України.

Петро Порошенко додав: «Також чітко зазначено право України претендувати на членство і, відповідно, зобов'язання Європейського Союзу прийняти Україну після виконання всіх необхідних вимог і критеріїв».

«Друга позиція, на мою думку, є принциповою, ми зацікавлені в збільшенні інтенсивності співробітництва та підвищення України в порядку денному Європейського Союзу», - пояснив він.

П'ятий президент України повідомив, що за підсумками консультацій було прийнято рішення про запрошення і візит віцепрезидента Єврокомісії, верховного представника з питань зовнішньої політики ЄС, який вже на початку наступного року відвідає не тільки Київ, а й Донбас.

«Третє - це чітке формулювання, що в нас ніякий не конфлікт на сході України. Це російська агресія проти суверенної незалежної України», - підкреслив Петро Порошенко.

«Це вже стало нормою документів Європейського Союзу, світових документів, що свідчать про порушення Росією міжнародного права під час незаконної анексії Криму та агресії проти нашої держави», - підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram