ГоловнаСуспільствоЖиття

ЄС виділив €9,5 млн євро для підтримки підприємництва на Донбасі

Вже з 20 грудня підприємці зможуть отримувати кошти у лізинг або кредит.

ЄС виділив €9,5 млн євро для підтримки підприємництва на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз виділив 9,5 млн євро для підтримки малого та середнього підприємництва на підконтрольних Україні районах Донбасу. Про це повідомляє пресцентр представництва ЄС в Україні.

"19 грудня 2019 року було підписано угоди про фінансування між Німецько-українським фондом і установами-фінансовими партнерами ("ОТП Лізинг", Ощадбанк, Укргазбанк) з реалізації програми FinancEast, яка фінансується Європейським Союзом через KfW в рамках ініціативи ЄС EU4Business", - сказано в повідомленні.

KfW – це німецький державний банк розвитку, штаб-квартира якого знаходиться у Франкфурті.

Німецько-український фонд виступатиме виконавцем програми.

Програма направлена на відновлення фінансування малого та середнього підприємництва на підконтрольних районах Донецької і Луганської областей, економічне відновлення Донбасу і підвищення його інвестиційної привабливості.

Виділений грант передбачає компенсацію до 50% вартості інвестиційних проєктів, які будуть фінансуватися "ОТП Лізинг", Ощадбанком і Укргазбанком.

"Вже з 20 грудня підприємці зможуть звертатися в регіональні відділення фінансових установ-партнерів і отримувати кошти у лізинг або кредит", - відзначили у ЄС.

Зокрема проєкти можуть передбачати придбання у лізинг або в кредит сільськогосподарської техніки, устаткування і транспортних засобів, монтаж, будівництво або реконструкцію приміщень, введення їх в експлуатацію.

Нагадаємо, 12 грудня президент США Дональд Трамп у своєму твіттері висловив здивування з приводу відсутності належної допомоги Україні від країн Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram