ГоловнаСуспільствоВійна

Резніков: ТКГ обговорюватиме обмін полоненими за допомогою "скайпу"

Учасники переговорного процесу намагатимуться домовитися про обмін до кінця року.

Резніков: ТКГ обговорюватиме обмін полоненими за допомогою "скайпу"
Алексей Резников
Фото: Макс Левин

Тристороння контактна група продовжить обговорення обміну утримуваними особами у форматі "всіх встановлених на всіх встановлених" у вигляді конференції, в тому числі і по "скайпу". Наступне "живе" планове засідання заплановано на середину січня. Про це на брифінгу 19 грудня повідомив представник України в ТКГ Олексій Резніков

"Хочу сказати, що вчора було останнє засідання в цьому році, наступне буде в середині січня, але вчора домовилися, що представники сторін продовжать консультації в цьому році і не завершать переговорний процес, у них є завдання повернути наших хлопців додому... Сьогодні вдалося продовжити діалог і домовитися, що буде зроблено все необхідне, щоб у цьому році отримати позитивний результат", - пояснив Резніков.

Представниця України в ТКГ з гуманітарних питань Валерія Лутковська зазначила, що не може озвучити кількість людей, яких готують на обмін, тому що цифри змінюються.

"Ми постійно працюємо над тим, щоб підтвердити якомога більше людей... Ми вчора затвердили величезна кількість деталей, технічних нюансів, деяких дуже болючих питань, але практично в останній момент усі домовленості були зруйновані представниками Луганська, тому мені важко чітко сказати, що буде до кінця року. Ми працюємо на те, щоб використовувати всі можливості, і виконати наш борг перед сім'ями утримуваних осіб і виконати рішення нормандського саміту", - повідомила Лутковська.

Нагадаємо, 18 грудня учасники ТКГ не змогли погодити нове перемир'я на Донбасі й домовилися про продовження оголошеного в липні поточного року. Також сторони не дійшли згоди в питанні обміну заручниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram