ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області спалили редакцію місцевої газети

Зловмисники винесли сейф з редакційними документами, проте не змогли його зламати.

У Львівській області спалили приміщення редакції районної газети "Голос Самбірщини". Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко у своєму фейсбуці.

Фото: Сергій ТоміленкоФБ
Фото: Сергій ТоміленкоФБ

"Редакція районної газети "Голос Самбірщини" вигоріла через свідомий підпал. Завтра люди не отримають своєю улюбленої "районки"... Щойно головний редактор газети "Голос Самбірщини" Марія Пукій повідомила НСЖУ, що приміщення редакції вигоріло. Саме зараз пожежу закінчують ліквідувати працівники МНС, а в приміщенні проходять слідчі дії Національної поліції", - зазначив Томіленко.

Фото: Сергій ТоміленкоФБ

Марія Пукій повідомила, що сьогодні вранці, 19 грудня, на роботу прийшла бухгалтер і побачила, що двері редакції вибиті, а всередині дим. Відзначають, що вигоріли всі кабінети, особливо там, де були редакційні комп'ютери.

Фото: Сергій ТоміленкоФБ

Крім того, з редакції винесли сейф, де зберігалися статутні редакційні документи. За словами Томіленка, згодом його знайшли. Сейф кинули на вулиці в кущах, оскільки не вдалося його зламати.

Він також повідомив, що редакція газети розташована на другому поверсі цілісного комплексу разом з друкарнею.

"Рік тому районну газету було приватизовано, а, за рішенням районної ради, редакція має право перебувати в своєму приміщенні, будучи і в приватному статусі (це норма профільного закону). АЛЕ. Друкарня пішла на приватизацію. Сесія райради наклала обмеження, що приватизація не повинна стосуватися нежитлових приміщень, в яких розміщена редакція. Але коли редактор намагалася укласти новий договір на користування приміщеннями, виявилося, що весь комплекс - включаючи редакційні приміщення - приватизовано", - зазначив Томіленко.

"Національна спілка журналістів висловлює солідарність з нашими львівськими колегами. І звертається до керівництва МВС і Національної поліції забезпечити ефективне оперативне розслідування надзвичайної події", - додав голова НСЖУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram