ГоловнаСвіт

Рада Євросоюзу продовжила економічні санкції проти РФ

Таке рішення пов'язане з неповним виконанням взятих на себе зобов'язань в рамках Мінських домовленостей.

Рада Євросоюзу продовжила економічні санкції проти РФ
Фото: EPA/UPG

Рада Європейського Союзу проголосувала за продовження економічних санкцій проти Росії до 31 липня 2020 року. Про це йдеться у заяві на офіційному сайті Ради.

Повідомляють, що це рішення було прийнято після виступів президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Анґелы Меркель. Рішення про збереження санкцій пов'язано з перебігом реалізації Мінських угод.

"Оскільки Мінські угоди повністю не виконані, Європейська рада одностайно прийняла політичне рішення продовжити економічні санкції проти Росії. Зазначені заходи спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори, а також товари подвійного призначення", - уточнили у Раді ЄС.

Продовжено такі санкції:

  • обмеження доступу до первинного та вторинного ринків капіталу ЄС для п'яти великих державних фінансових установ Росії і дочірніх компаній з їх мажоритарною участю, зареєстрованих за межами ЄС, а також для трьох крупних російських енергетичних компаній і трьох оборонних підприємств;
  • заборона імпорту та експорту зброї;
  • заборона експорту товарів подвійного призначення для військових цілей або військових кінцевих споживачів у Росії;
  • обмеження доступу російської сторони до низки стратегічних технологій і сервісів, які можуть використовуватися для видобутку і розвідки нафти.

Нагадаємо, що лідери держав-членів Європейського союзу домовились про збереження санкцій проти Російської Федерації ще на шість місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram