ГоловнаСуспільствоПодії

За фактом бунту ув'язнених у Кропивницькому відкрили дві кримінальні справи

У СІЗО ввели особливий режим.

За фактом бунту ув'язнених у Кропивницькому відкрили дві кримінальні справи
Фото: Сергей Нужненко

Після бунтуув'язнених у СІЗО Кропивницького, ситуація вже повністю під контролем, введено особливий режим і відкрито кримінальну справу. Про це повідомляє південне регіональне управління Мин'юсту на фейсбуці.

"Згідно зі статтею 19 Закону України (про попереднє ув'язнення), особливий режим передбачає посилення охорони, нагляду за особами, взятими під варту, припинення усіх заходів, що проводяться з цими особами, а також надання побачень та прийняття посилок і передач, здійснення інших режимних заходів", - сказано у повідомленні.

Прокуратура Кіровоградської області відкрила кримінальну справу за ч.2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) за фактом насильства щодо працівника Кропивницького СІЗО. Стаття передбачає від 5 до 12 років ув'язнення.

Окрім того, прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку адміністрації Кропивницького СІЗО, що спричинило значні матеріальні збитки, за ч. 2 ст. 367 КК України.

Нагадаємо, 27 травня у Південній виправній колонії (№51), розташованій в Одесі, стався бунт, який супроводжувався пожежею. Ув'язнені підпалили один з будинків на території колонії на знак протесту проти умов утримання - антісантаріі, нестачі їжі і її погану якість, а також побоїв і вимагання.

Бунт придушили, в результаті інциденту постраждали 13 співробітників колонії. Заклад переведено на особливий режим, який забороняє відвідування і передачі.

Раніше про готовність розформувати виправну установу заявив колишній глава Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький. За його словами, арештантів мали розподілити до інших виправних установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram