ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін ініціював посилення відповідальності за неправдиві мінування (оновлено)

Покарання передбачатиме обов'язкову конфіскацію майна.

Кабмін ініціював посилення відповідальності за неправдиві мінування (оновлено)
Фото: Александр Рудоманов

Кабінет Міністрів України на засіданні 18 грудня ініціював посилення відповідальність для людей, які роблять неправдиві заяви про мінування будівель, лікарень та інших суспільно важливих об'єктів. Про це пише "Урядовий портал"

"Мова йде про неправдиві мінування будівель, лікарень, закладів освіти та інших суспільно важливих об'єктів, виведення з ладу яких може завдати майнової шкоди і несе загрозу для життя і здоров'я громадян", - уточнили у Кабміні.

Запропонований законопроєкт передбачає обов'язкове додаткове покарання у вигляді конфіскації майна, а за псевдомінування критично важливих об'єктів інфраструктури - позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією.

Зазначається, що тільки за останні п'ять місяців цього року поліція почала досудове розслідування близько 600 таких правопорушень, що майже дорівнює їх кількості за цілий 2018 рік.

Нагадаємо, Кримінальний кодекс містить окрему статтю 259 про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років позбавлення волі.

У червні повідомляли, що Міністерство внутрішніх справ змінить порядок реагування на повідомлення про мінування через безліч неправдивих викликів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram