ГоловнаСуспільствоЖиття

Звільнений через антисемітський скандал український консул у Гамбурзі поновився на посаді

МЗС заплатило йому понад 230 000 гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Звільнений через антисемітський скандал український консул у Гамбурзі поновився на посаді
Василий Марущинец

Міністерство закордонних справ України подало касаційну скаргу у Верховний Суд у зв'язку з поновленням Василя Марущинця на посаді консула Генконсульства в Гамбурзі.

У 2018 році його звільнили через розміщення в соцмережах матеріалів з ознаками антисемітизму, ксенофобії та міжнаціональної ворожнечі, повідомили в пресслужбі МЗС.

"На підставі висновків Дисциплінарної комісії МЗС консула звільнили за порушення присяги державного службовця. Марущинець оскаржив своє звільнення в Окружному адмінсуді Києва. Суд повністю погодився з висновками дисциплінарної комісії МЗС і визнав правомірним його звільнення", - повідомили в міністерстві.

Однак Марущинець оскаржив це рішення в Шостому апеляційному адміністративному суді, який переглянув справу і поновив його на посаді, зобов'язавши МЗС виплатити йому суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Міністерство змушене було виконати рішення суду і поновило Марущинця на дипломатичній службі 9 грудня виплативши йому понад 230 000 гривень.

"МЗС продовжує вважати дії і публічні висловлювання Марущинця несумісними з високим званням державного службовця і українського дипломата, а також такими, що завдали шкоди міжнародному іміджу та авторитету України", - підкреслили в міністерстві.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Марущинець розміщує на своїй сторінці у Facebook публікації антисемітського характеру. Пости при цьому були доступні лише для друзів дипломата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram