ГоловнаПолітика

МЗС відсторонило від посади підозрюваного в антисемітизмі консула України в Гамбурзі (оновлено)

Василеві Марущинцю закидають антисемітські висловлювання.

МЗС відсторонило від посади підозрюваного в антисемітизмі консула України в Гамбурзі (оновлено)
Павел Климкин
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ відкрило дисциплінарне провадження за фактом антисемітських публікацій у соціальній мережі консула України в Гамбурзі (Німеччина) Василя Марущинця.

Про це міністр закордонних справ Клімкін написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Антисемітам і тим, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу, не може бути місця ні в цивілізованому суспільстві, ні в МЗС", - написав Клімкін.

Міністр зазначив, що держсекретар МЗС відкрив дисциплінарне провадження за цим фактом.

Оновлення. МЗС відсторонило Марущинця від виконання обов'язків на час дисциплінарного провадження, повідомила Українським Новинам спікерка МЗС Мар'яна Беца.

"Щойно нам стала відома інформація про можливі антисемітські висловлювання нашого консула в Гамбурзі, міністр закордонних справ Павло Клімкін доручив державному секретарю почати дисциплінарне провадження. Воно негайно почалося і вже йде. Консул відсторонений від виконання своїх обов'язків", - сказав вона.

За словами Беци, така перевірка повинна пройти швидко, а за її результатами консул може бути відкликаний.

"Ми не виключаємо його відкликання з Гамбурга в Україну найближчим часом. Це абсолютно неприйнятно на дипломатичній службі. Безумовно, ми ретельно розберемося і зробимо висновки на майбутнє", - сказала вона.

Вона також додала, що МЗС категорично засуджує всі форми ксенофобії, дискримінації, антисемітизму.

Нагадаємо, раніше блогер Анатолій Шарій заявив, що Марущинець розміщує на своїй сторінці у Facebook публікації антисемітського характеру. Пости, однак, були доступними лише для друзів дипломата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram