ГоловнаКультура

Керівництво Українського інституту сформовано, - Клімкін

Інститут очолить Володимир Шейко, головою наглядової ради стала Ірина Подоляк.

Керівництво Українського інституту сформовано, - Клімкін
Владимир Шейко

Генеральним директором Українського інституту обрано Володимира Шейка, а головою наглядової ради інституту - Ірину Подоляк. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Кілька днів тому вперше мав задоволення зустрітися з членами наглядової ради Українського інституту. Вітаю Володимира Шейка з перемогою в конкурсі на генерального директора, а Ірину Подоляк - з обранням головою наглядової ради Інституту", - написав Клімкін.

Міністр наголосив, що перед командою інституту поставлено "амбітне і дуже непросте завдання: щоб Український інститут відбувся, як свого часу відбулися Британська рада або Гете-Інститут". "Щоб Україну бачили і дізнавалися про неї у світі, щоб наша країна закріпилася в масовій свідомості іноземців емоційно, на рівні художніх образів і духовних асоціацій", - написав міністр.

За словами Клімкіна, досягнення цієї мети залежить від спільної роботи команди Інституту, команди МЗС України, наглядової ради, українських посольств, професійного співтовариства, ЗМІ "і всіх інших, хто так чи інакше залучений у процес".

Нагадаємо, в червні 2017 року Кабінет Міністрів України схвалив створення державної установи "Український інститут" для презентації України за кордоном і просування її іміджу в світі. Кабмін погодився з пропозицією Міністерства закордонних справ щодо створення Українського інституту, віднісши його до сфери управління МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram