ГоловнаПолітика

Геращенко заявила про "повзучу легітимізацію" російських виборів у Криму

Перший віце-спікер закликала парламент відреагувати.

Геращенко заявила про "повзучу легітимізацію" російських виборів у Криму
Фото: Макс Требухов

У звіті Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ про президентські вибори Російської Федерації немає згадки про голосування на території анексованого Криму, що свідчить про "повзучу легітимізацію".

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час погоджувальної ради парламенту, повідомляє "112 Україна".

"На жаль, другий раз шановна міжнародна організація, яка здійснює моніторинг виборів (БДІПЛ ОБСЄ) в своєму звіті щодо президентських виборів у Росії ані слова не сказала про сфальсифіковані вибори в Криму. Тим самим, по суті, відбувається "повзуча легалізація" цих сфальсифікованих виборів", - сказала Геращенко.

Вона закликала парламент відреагувати.

"Ні ми, ні українське МЗС не маємо права закривати на це очі. Разом з громадськими організаціями (дуже хочу подякувати організації "Опора" та пані Ользі Айвазовській) ми підготували проект заяви ВР в ОБСЄ, чинному президентові ОБСЄ, я дуже буду просити і Андрія Парубія, і лідерів усіх фракцій, щоб ми його підписали і цього тижня затвердили. Тому що остаточний звіт буде затверджено буквально днями. Ми повинні на це жорстко реагувати", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу ввела санкції проти п'ятьох організаторів виборів президента Росії в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram