ГоловнаПолітика

Рада в четвер планує розглянути питання створення Нацфінбюро

Южаніна висловила надію, що її законопроект ухвалять за основу і підготують до другого читання.

Рада в четвер планує розглянути питання створення Нацфінбюро
Ніна Южаніна
Фото: Макс Левин

Верховна Рада в четвер, 17 травня, планує розглянути питання створення Національного бюро фінансової безпеки.

Про це в коментарі LB.ua заявила голова Комітету ВР з питань податкової і митної політики, нардеп фракції БПП Ніна Южаніна.

"Спікер Ради Андрій Парубій погодився сьогодні включити в порядок денний роботи парламенту на четвер усі три законопроекти про створення Нацфінбюро. У порядку є всі три законодавчі ініціативи: Проект Закону про Національне бюро фінансової безпеки України (проект н.д. Н. Южаніної, поданий 21.03.2018, проект н.д. А. Журжія - 22.03.2018, проект н.д. Т. Острікової - 05.04.2018, подання Комітету одержано 19.04.2018). Усі вони стоять у прохідній частині роботи парламенту, до 14:00. Тому ми встигнемо їх розглянути", - сказала вона.

Южаніна висловила надію, що її законопроект ухвалять за основу і потім підготують до другого читання.

"Я сподіваюся, якщо візьме гору холодний розум, то за основу буде прийнято саме законопроект 8157. Оскільки альтернативні законопроекти не вирішують основних завдань створення бюро. Вважаю, що ці альтернативні законопроекти є плагіатом", - підкреслила вона.

Нагадаємо, 19 квітня Рада відмовилася включити в порядок денний сесії законопроект "Про Національне бюро фінансової безпеки". За відповідне рішення проголосували лише 150 депутатів. Також Рада відмовилася включити в порядок денний альтернативний законопроект №8157-1.

Основний документ подала Южаніна. Але її законопроект зазнав критики Міністерства фінансів. Мінфін вважає, що законопроект №8157 потребує суттєвого доопрацювання, тому висунув 18 критичних зауважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram