ГоловнаПолітика

Синод не переносив засідання щодо автокефалії, - УПЦ КП

Як і планувалося, засідання відбудеться наприкінці травня.

Синод не переносив засідання щодо автокефалії, - УПЦ КП
Фото: obozrevatel.com

Оприлюднена у ЗМІ інформація про перенесення дати засідання Синоду Константинопольського патріархату щодо визнання автокефалії української церкви не здобула підтвердження. Чергове засідання Синоду очікується наприкінці травня. Про це повідомив прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) на своїй сторінці у Фейсбуці.   

"Поширена у ЗМІ інформація про начебто перенесення дати чергового засідання Священного синоду Константинопольського патріархату після перевірки не отримала свого підтвердження. Як і повідомлялося раніше, чергове засідання Синоду очікується наприкінці травня", - зазначив архієпископ Євстратій.

Він додав, що всім, хто коментує питання визнання автокефалії української церкви, слід ураховувати зростання числа провокацій з боку противників позитивного вирішення справи.

Нагадаємо, напередодні заввідділом філософії та історії релігії Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович повідомила, що дата Синоду Константинопольського патріархату, на якому розглядатимуть питання надання автокефалії, була перенесена на червень.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram