ГоловнаСуспільствоЖиття

Засідання Синоду щодо надання автокефалії УПЦ перенесли на червень

Це може бути пов'язано зі складнощами, які виникли під час консультацій.

Засідання Синоду щодо надання автокефалії УПЦ перенесли на червень
Фото: facebook/Oleksandr Drabinko

Дата Синоду Константинопольського патріархату, на якому буде розглядатися питання надання автокефалії Православній Церкві в Україні, перенесена.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила завідувачка відділу філософії та історії релігії Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович.

"Дата проведення Синоду перенесена на червень. Це, напевно, пов'язано з тим, що Патріарх не дуже добре себе почуває, а, можливо, зі складнощами, які виникли в процесі, як він сказав, консультацій з різними Православними Церквами", - розповіла Филипович.

Вона також зазначила, що протистояння всередині церкви існують, і не всі підтримають рішення про автокефалію УПЦ.

"Ми розуміємо прекрасно, що є ті, які ніколи не підтримають автокефалію Української Православної Церкви. Вони себе заявили, коли не приїхали на Собор в 2016 році на Крит. Тому є певне протистояння всередині цієї Вселенської Православної Церкви між різними групами інтересів", - сказала Филипович.

Нагадаємо, 17 квітня Президент Петро Порошенко оголосив лідерам парламентських фракцій про намір звернутися до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

19 квітня депутати Верховної Ради проголосували за відповідну постанову.

У минулому році Порошенко говорив, що князь Володимир Великий прийняв християнську віру від Константинопольської церкви, і тому саме від неї Україна чекає визнання автокефалії для помісної церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram