ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський адвокат Полозов отримав адвокатське посвідчення в Україні

За його словами, це дасть можливість істотно прискорити і спростити роботу.

Російський адвокат Полозов отримав адвокатське посвідчення в Україні
Николай Полозов
Фото: qha.com.ua

Російський адвокат Микола Полозов повідомив, що отримав посвідчення адвоката в Україні.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Два тижні тому мною було отримано посвідчення адвоката України, видане Національною асоціацією адвокатів України. Уважні читачі могли виявити помилку, яка полягала в неправильній даті видачі посвідчення. І вони були абсолютно праві. Справді, як мені пояснили в асоціації, у поліграфії під час друку посвідчення зазначили неправильну дату. Тепер усе виправлено. Нове посвідчення є правильним за формою і за змістом", - написав Полозов.

Він також наголосив, що його адвокатський статус в Україні "не зовсім дорівнює статусу адвокатів - громадян України".

"Основна особливість полягає в тому, що вести адвокатську діяльністю в Україні іноземному громадянину можна лише за наявності статусу адвоката у своїй юрисдикції та лише у співпраці з громадянином України, який має статус адвоката в Єдиному реєстрі адвокатів України", - пояснив Полозов.

Він також зазначив, що наразі не планує здійснювати адвокатську діяльність в Україні.

"Згодом, можливо, це буде цікавим досвідом, але нині весь час і сили йдуть на захист громадян України в Росії та окупованому Криму. Там я потрібніший", - додав він.  

Полозов також пояснив, що отримання українського адвокатського посвідчення дасть йому можливість прямо подавати запити, збирати докази невинуватості підзахисних безпосередньо в Україні. Це має суттєво прискорити та спростити роботу.

Нагадаємо, Полозов відомий тим, що представляв у російських судах інтереси заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. Крім цього, Полозов захищав інтереси народного депутата Надії Савченко, коли вона перебувала в російській в'язниці.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram