ГоловнаПолітика

Росії не вдається поширювати фейки і пропаганду в ООН, - МЗС

Представник РФ "наочно продемонстрував приклад проблеми, котру обговорювали".

Росії не вдається поширювати фейки і пропаганду в ООН, - МЗС
Марьяна Беца
Фото: Facebook/Вся правда про Европу

Українська делегація разом з активістами медіа-платформ StopFake і VoxUkraine, які викривають методи російської пропаганди, провели в Організації Об'єднаних Націй презентацію, де поділилися досвідом протистояння гібридній інформаційній війні з Росією.

Про це розповіла в інтерв'ю "Укрінформу" прес-секретар МЗС Мар'яна Беца, яка виступила модератором на обговореннях.

За її словами, виступ російської делегації в ООН "лише підтвердив неприйняття і повну ізольованість Росії на цьому міжнародному майданчику".

"Російська делегація була на цьому заході і навіть узяла досить активну участь в "обговоренні" цього питання. Але її виступ підтвердив повну ізольованість Росії, оскільки був переповнений фейками, черговими пропагандистськими тезами і наративом", - зазначила Беца.

За її словами, російський представник "наочно продемонстрував приклад проблеми, яку обговорювали".

Вона також зазначила, що російська сторона намагалася перетворити обговорення, зокрема тему катастрофи літака рейсу MH17, на "двосторонній трек", нав'язати власні фейкові версії, але їм це не вдалося.

Нагадаємо, 9 травня в ООН відбулися обговорення впливу російської пропаганди в міжнародному вимірі, а також досвіду України в протистоянні цьому явищу. Захід був організований українською делегацією в рамках роботи 40-ї сесії Комітету ООН з інформації.

Раніше, у квітні, ПАРЄ прийняла резолюцію про протидію "гібридній війні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram