ГоловнаПолітика

Бойовики ОРДО занесли Рубана до списку для обміну заручниками

Грицак: "Це говорить про те, для кого він дійсно є цінним".

Бойовики ОРДО занесли Рубана до списку для обміну заручниками
Владимир Рубан
Фото: Сергей Нужненко

"ДНР" занесла Володимира Рубана до списків для обміну заручниками. Про це повідомив керівник Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу в Черкасах, передає "112 Україна".

"Ми самі були здивовані, коли отримали цю інформацію. Володимира Рубана заявила до обміну донецька сторона, занесла до списку тих, в обміні кого вони зацікавлені. Це говорить про те, для кого він дійсно є цінним", - сказав Грицак.

Нагадаємо, Володимира Рубана затримали 8 березня на лінії розмежування за перевезення великої партії зброї. Його звинувачують у підготовці терактів у центрі Києва, плануванні держперевороту і незаконному поводженні зі зброєю. 9 березня київський суд заарештував Рубана на 60 діб без права внесення застави. 4 травня йому продовжили арешт на два місяці - до 2 липня.

Одним з фігурантів "справи Рубана" є нардеп Надія Савченко, яка раніше мала намір взяти Рубана на поруки.

Нагадаємо, останній обмін заручниками між Україною і ОРДЛО відбувся 27 грудня 2017 року. Додому повернулися 73 українських заручники. На окуповану територію були доставлені 233 людини. Крім цього, 2 березня відбулося повернення в Україну українських прикордонників Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака, яких викрали спецслужби РФ біля держкордону в Сумській області у жовтні 2017 року. Водночас Україна передала російській стороні затриманих влітку 2017 року в Херсонській області військовослужбовців прикордонної служби ФСБ Росії Володимира Кузнєцова і Аскара Кулуба.

Коли відбудеться наступний обмін заручниками - точно не відомо. Україна на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську заявила про готовність обміняти 23 росіян на своїх політв'язнів у РФ. Водночас бойовики вимагають передати їм 80 засуджених в обмін на 15 полонених українців. За словами Ірини Геращенко, серед занесених до списків бойовиків - "беркутівці", терористи і росіяни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram