ГоловнаПолітика

Савченко відмовилася від усіх адвокатів і отримала державного захисника (оновлено)

Депутат заявляє, що в неї немає можливості оплачувати послуги адвокатів.

Народний депутат України Надія Савченко відмовилася від усіх своїх адвокатів у зв'язку з тим, що вона не може собі дозволити їх оплачувати, і попросила надати їй безкоштовного захисника.

Про це вона заявила під час судового засідання в Шевченківському районному суді Києва щодо обрання їй запобіжного заходу, передає УНН.

"Я не олігарх і за час депутатства ним не стала. Я не з багатої сім'ї. Я не можу дозволити собі платних адвокатів, бо не хочу свою сім'ю вганяти в борги... Я розриваю зараз співпрацю зі своїми адвокатами і прошу надати мені безкоштовного адвоката", - сказала вона.

Прокурор повідомив, що вже надіслав у центр надання безоплатної правової допомоги постанову про призначення Савченко державного адвоката. Зараз суд оголосив технічну перерву в засіданні.

Оновлення. Суд задовольнив заяву Савченко про відмову від адвокатів і призначив їй безкоштовного державного захисника - адвоката Юлію Ткач.

Та попросила час для ознайомлення з матеріалами справи, і суд переніс початок засідання на 10:00 15 травня.

Нагадаємо, 23 березня Шевченківський районний суд Києва взяв Савченко під варту до 20 травня.

Депутат Сергій Мельничук сьогодні висловив бажання взяти Савченко на поруки.

Напередодні голова СБУ Василь Грицак повідомив, що захисником Савченко буде адвокат Нелі Штепи й антимайданівця Кромського - Олександр Шадрін. Перед цим стало відомо, що два інших адвокати розірвали угоду з Савченко, як повідомляли, через розбіжності з її сестрою Вірою Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram