ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція готує підозри трьом особам через сутички під Радою

У результаті зіткнень постраждали 17 правоохоронців і двоє мітингувальників.

Поліція готує підозри трьом особам через сутички під Радою
Фото: LB.ua

Через сутички біля Верховної Ради 17 грудня слідчі готують підозри трьом особам, які завдали значних тілесних ушкоджень іншим учасникам мітингу та правоохоронцям.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

Повідомляється, що правоохоронці збирають та аналізують всі фото- та відеоматеріали для надання правової оцінки діям інших учасників події.

У поліції нагадують, що в результаті зіткнення постраждали 17 правоохоронців і двоє мітингувальників: одному з них інший учасник акції протесту влучив каменем у голову.

"Зараз лікарі проводять консиліум для того, щоб вирішити питання - робити чи не робити трепанацію черепа військовослужбовцю Національної гвардії - учаснику бойових дій підполковнику Кулінку Ю. В.", - йдеться в повідомленні.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України, проводяться невідкладні слідчі дії. Зокрема поліцейські вивчають відеозаписи сутички для встановлення всіх правопорушників.

Раніше журналісти оприлюднили відео, як поліція б'є затриманих за своїм кордоном недалеко від мітингу. Поліцейські били лежачих ногами і руками.

Раніше повідомлялося, що під час зіткнень під Верховною Радою правоохоронців били кийками і забризкували газом, через що декому довелося промивати очі. Також постраждали кілька журналістів.

Перша бійка сталася біля готелю "Київ", друга - біля парламенту. Учасниками сутички стали представники "Національного корпусу". Вони вступили в бійку з Національною поліцією, яка завадила проїзду агітмашини до Верховної Ради і пронесенню наметів.

Поліція затримала 26 учасників сутичок. До вечора всіх затриманих відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram