ГоловнаСуспільствоПодії

Білецький обіцяв перекрити дороги, якщо поліція не відпустить затриманих на акції під Радою (оновлено)

Він дав на це правоохоронцям годину.

Білецький обіцяв перекрити дороги, якщо поліція не відпустить затриманих на акції під Радою (оновлено)
Фото: Telegram Андрій Білецький

Лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький заявив, що члени його організації перекриватимуть дороги, якщо поліція не відпустить 26 затриманих під час бійок з правоохоронцями під Верховною Радою.

Відповідну заяву він розмістив у себе в telegram, зазначивши, що дає поліції годину на те, щоб всі були відпущені. Цю інформацію він розмістив о 17:30, відповідно, анонсовані перекриття можуть початися вже о 18:30.

"Ми під Печерським управлінням поліції. Зараз тут мінімум 26 осіб. Людей тримають і в інших відділеннях. Четверо в реанімації. Ми даємо їм час на те, щоб вони відпустили всіх. Якщо ні - почнемо з перекриття доріг", - заявив Білецький.

О 18:25 Білецький повідомив, що поліція відпустила всіх затриманих.

Нагадаємо, за фактом сутичок під Верховною Радою 17 грудня відкрито кримінальне провадження. Постраждали 17 правоохоронців - у них легкі травми. Також відомо про постраждалих з боку учасників акції.

Перша бійка сталася біля готелю "Київ", друга - біля парламенту. Учасниками бійки стали представники "Національного корпусу". Вони вступили в бійку з Національною поліцією, яка завадила проїзду агітмашини до Верховної Ради і пронесенню наметів.

Правоохоронців били кийками і забризкували газом, через що декому довелося промивати очі. Також постраждали кілька журналістів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram