ГоловнаСуспільствоПодії

Журналіст ZAXID.NET заявив про погрози у зв'язку з його професійною діяльністю

Вони надходять від членів радикальних угруповань.

Журналіст ZAXID.NET заявив про погрози у зв'язку з його професійною діяльністю
Фото: 24tv.ua

Журналіст порталу "ZAXID.NET" Андрій Дрозда заявив про погрози, які надходять йому від членів радикальних угруповань і пов'язані з його професійною діяльністю.

Погрози надходять не тільки йому, а й членам його сім'ї, передає ZAXID.NET.

"Вони надходять з боку учасників організації націоналістичного спрямування і пов'язані з роботою видання, де я працюю. Ці самі дві особи 12 грудня вривалися в адміністративне приміщення, де проходило засідання Львівської міськради. Вони вимагали зняти з сайту "ZAXID.NET" публікації щодо учасників проплачених мітингів. Тепер вони заявляють, що відстежують моє місце проживання і місця навчання моїх дітей", - повідомив Дрозда.

Зазначається, що журналіст і редакція звернулися в правоохоронні органи щодо тиску на них через висвітлення діяльності організацій "Шквал", "Об'єднання добровольців", "Сокіл" "УСУ АТО", "Розвиток громади".

Йдеться про матеріали "Львівські "тітушки" - хто вони?", "Ідентифікація тітушок" та інші.

Повідомляється також, що погрози надходили ще одній журналістці Марії Когут.

Нагадаємо, раніше редакція інтернет-видання "ZAXID.NET" звернулася в поліцію через спроби перешкоджання журналістській діяльності з боку радикально налаштованих представників кількох львівських громадських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram