ГоловнаСуспільствоЖиття

Редакція ZAXID.NET заявила про спроби перешкоджання журналістській діяльності

Заяву про тиск на журналістів і спроби залякування скерували керівництву Нацполіції, Генпрокуратури і СБУ.

Редакція ZAXID.NET заявила про спроби перешкоджання журналістській діяльності
Фото: zaxid.net

Редакція інтернет-видання ZAXID.NET звернулася в поліцію через спроби перешкоджання журналістській діяльності з боку радикально налаштованих представників кількох львівських громадських організацій.

Про це йдеться на сайті видання.

Йдеться про активну діяльність у Львові кількох десятків членів різних громадських угруповань протягом останнього року.

"Нагадаємо, що в четвер, 12 грудня, ці люди штурмом увірвалися на сесію Львівської міської ради з вимогами видалити із сайту кілька публікацій. Раніше, в грудні 2018-го, переважно ці ж люди намагалися силою увірватися в редакцію", - йдеться в повідомленні.

У зверненні до голови Національної поліції Ігоря Клименка, генпрокурора Руслана Рябошапки і голови СБУ Івана Баканова редакція просить забезпечити можливість повноцінної роботи редакції і гарантувати безпеку журналістів.

"Такі дії розцінюємо як пряму загрозу здоров'ю і життю співробітників редакції, а також як спроби перешкоджання журналістській діяльності. Просимо вас забезпечити дотримання законності, а також, за потреби, охорону редакції і журналістів видання", - йдеться у зверненні, підписаному головним редактором видання Олегом Ониськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram