ГоловнаПолітика

Разумков схвалив продовження дії закону про особливий статус Донбасу

Закон діятиме до 31 грудня 2020 року включно.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков схвалив продовження дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" до 31 грудня 2020 року включно.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроєкту №2569 на сайті Ради.

До цього за ухвалення законопроєкту проголосували 320 депутатів за мінімально необхідних 226.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський після саміту нормандської четвірки говорив, що закон про "особливий статус" потрібно продовжити, щоб Україні не "викручували руки" під час підготовки нового закону в Тристоронній контрактній групі.

За його словами, у разі деескалації на Донбасі пізніше в цей закон внесуть формулу Штайнмаєра.

Україна ухвалила закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей восени 2014 року, але внесла до нього зміни навесні 2015 року, які так і не дозволили йому почати діяти, - законом передбачено, що положення про особливий статус набудуть чинності після проведення в ОРДЛО демократичних виборів і виведення найманців. Водночас термін дії закону був обмежений трьома роками.

Дія закону завершувалася 18 жовтня 2017 року, але за півтора тижня до закінчення терміну його продовжили на рік. У 2018 році депутати продовжили закон ще на рік, до кінця 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram