ГоловнаПолітика

У поліції заперечують суперечливість результатів експертиз у справі про вбивство Шеремета

У поліції заперечують суперечливість результатів експертиз у справі про вбивство Шеремета
Фото: Слідство.Інфо

Інформація про невідповідність результатів проведених експертиз у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, яка з'явилася в ЗМІ, не відповідає дійсності.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Напередодні редакція Слідство.Інфо опублікувала результати розслідування, згідно з якими висновки фахівців, які проводили експертизу в справі Шеремета, суперечать один одному. У публікації зазначено, що результати дослідження відеозаписів, пов'язаних з убивством журналіста Павла Шеремета, яке провів британський фахівець Іван Бірч, свідчать про те, що і розвідку біля будинку Шеремета, і вибух його автомобіля здійснила одна і та сама жінка, тоді як слідство підозрює двох: військову медсестру Яну Дугарь і дитячого лікаря Юлію Кузьменко.

У поліції запевняють, що такі результати були отримані Бірчем під час аналізу обмеженої кількості відеоматеріалу і є попередніми.

Пізніше поліцейські отримали достатню для початку розслідування кількість відеоматеріалів, на яких були зафіксовані можливі організатори і виконавці злочину. Експертизи проводили співробітники Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, які офіційно залучили до досліджень Івана Бірча.

"В офіційних висновках експерти вказують на те, що на записах фігурували різні жінки. Ці результати досліджень долучені до матеріалів кримінального провадження та стали частиною доказової бази", - йдеться у повідомленні.

Поліція закликає сторони кримінального процесу, журналістів і громадськість не спотворювати озвучену раніше офіційну інформацію про розслідування вбивства. Поліцейські наголошують, що згідно зі ст. 85 кримінально-процесуального кодексу, свідчення, речові докази, документи, висновки експертів є доказом.

Нагадаємо, в ніч на 14 грудня Печерський суд Києва заарештував на 2 місяці головного підозрюваного у справі про вбивство Шеремета Андрія Антоненка, якого правоохоронці підозрюють в організації вбивства журналіста Павла Шеремета.

13 грудня суд арештував Юлію Кузьменко на два місяці без права на заставу.

Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Раніше адвокат Юлії Кузьменко Владислав Добош повідомив, що йому не дають ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram