ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" заявила про блокування офісу співробітниками ДБР і політичні переслідування

У партії пов'язують обшуки в офісі на Лаврській і у "Думской".

"Європейська Солідарність" заявила про блокування офісу співробітниками ДБР і політичні переслідування
Фото: eurosolidarity.org

Партія "Європейська солідарність" наполягає на зв'язку обшуків Державного бюро розслідувань в офісі "ЄС" на Лаврській і обшуками НАБУ в офісі телеканалу "Думская ТВ" в Одесі і вважає це свідченням "скоординованої роботи силовиків з метою політичних переслідувань". Про це йдеться у заяві партії.

"Сьогодні зранку невідомі у балаклавах заблокували роботу Відкритого офісу партії "Європейська Солідарність" за адресою вул. Лаврська, 16. Молодики спортивної статури із прихованими обличчями заблокували вхід на робочі місця і довго не представлялися. Врешті решт з’ясувалося, що ця "спецоперація" проводиться співробітниками Державного бюро розслідувань, директор якого Роман Труба є фігурантом "касетного скандалу", з якого суспільство дізналося про пряме ручне управління ДБР з боку Офісу президента Зеленського", - йдеться у заяві.

"Європейська Солідарність" пов’язує таку активізацію пана Труби із спробами влади звести рахунки із політичними опонентами, залякати опозицію, а також із намаганнями відволікти увагу суспільства від провалів на зовнішній арені та в економіці країни", - заявили також у "ЄС".

Дії силовиків у партії називають елементами шоу, яке "влада намагається згодувати українським громадянам замість реальних успіхів".

"Про неприпустимість політичних переслідувань опозиції попереджають і наші міжнародні партнери. Зокрема, в підсумковій резолюції Парламентського Комітету асоціації України з "ЄС"  європарламентарі закликають нову владу не вдаватися до політичних переслідувань", - йдеться у заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram