ГоловнаПолітика

Порошенко в Страсбурзі виступив за посилення політичного та санкційного тиску на Росію

Санкції проти Росії є гарантією для прогресу України.

Порошенко в Страсбурзі виступив за посилення політичного та санкційного тиску на Росію
Фото: eurosolidarity.org

Санкції проти Росії за агресію на сході України й окупацію Криму повинні бути посилені і тривати до повного виконання Кремлем міжнародних зобов'язань.

Про це під час сесії з питань безпеки Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

"Важливо посилити політичний тиск на російську владу для безумовного і негайного звільнення всіх незаконно утримуваних українських громадян як у Росії, так і на тимчасово окупованих територіях України", - цитує Порошенка пресслужба партії.

Лідер "Євросолідарності" вітав ініціативу депутатів Європарламенту надіслати лист напередодні нормандського саміту з закликом сприяти звільненню всіх українських громадян з російських в'язниць.

"Ми повинні подвоїти зусилля для примусу Росії відновити і забезпечити свободу судноплавства відповідно до Конвенції ООН з морського права в Керченській протоці й Азовському морі", - переконаний Петро Порошенко.

За його словами, санкції проти Росії є гарантією для прогресу України, в тому числі для зміцнення оборонного потенціалу і внутрішніх реформ.

"Я вітаю продовження санкцій ЄС проти Росії, включаючи санкції за застосування сили в Керченській протоці в листопаді 2018 року. Санкції не можна призупинити або скасувати до повного виконання Мінських домовленостей і повернення Криму Україні", - зазначив Петро Порошенко.

Він також закликав європейських партнерів не повертатися до "статус-кво" в стосунках з РФ до відновлення територіальної цілісності України.

Петро Порошенко ініціював візит нового Високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram