ГоловнаПолітика

Поліція оприлюднила подробиці виносу міни з дому підозрюваного у справі про вбивство Шеремета Антоненка

Призначена комплексна експертиза, в тому числі молекулярна.

Поліція оприлюднила подробиці виносу міни з дому підозрюваного у справі про вбивство Шеремета Антоненка
Фото: Макс Левин

Головний підозрюваний в справі про вбивство Павла Шеремета Андрій Антоненко перед обшуками в його будинку попросив брата дружини винести міну.

Боєприпас 13 грудня вилучили в офісному приміщенні, розташованому на першому поверсі будинку, де жив Андрій Антоненко разом з дружиною і її братом. Призначено комплексну експертизу, повідомляє пресслужба Національної поліції.

"Скориставшись своїм правом зателефонувати адвокату, Андрій Антоненко о 15:10 надіслав повідомлення невідомій особі з проханням забрати пакет в шафі, о 15:12 написав пост у соціальній мережі про своє затримання, а о 15:14 подзвонив родичеві, щоб переконатися, що він забрав річ з квартири", - йдеться в повідомленні.

Боєприпас, схожий на протипіхотну міну МОН-50, виявили в офісному приміщенні на першому поверсі будинку, де жив підозрюваний.

Очевидці розповіли поліції, що брат дружини Антоненка, який проживає разом з ним, залишив на зберігання предмет, назвавши його роутером. Зазначений предмет був захований у купюроприймач терміналу.

"Призначено комплексну експертизу, в тому числі молекулярну", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 грудня Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці головного підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета - музиканта і військового Андрія Антоненка (Ріффмастер). Запобіжний захід діє до 8 лютого 2020.

Антоненко відмовився давати свідчення слідчому, оскільки вважає його упередженим. Надалі він буде давати свідчення, але тільки після того, як переконається в неупередженості слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram