ГоловнаСуспільствоПодії

Під час обшуків Антоненко просив товариша винести з його будинку схожий на міну предмет, - джерело

Слідство проводить зняття слідів ДНК з цього предмета.

Під час обшуків Антоненко просив товариша винести з його будинку схожий на міну предмет, - джерело
Фото: Lb.ua

Вчора під час підготовки до обшуку головного підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета Андрія Антоненка за адресою його проживання в центрі Києва оперативниками було встановлено, що під час очікування початку процедури Антоненко по телефону зв'язався з товаришем, який мешкає з ним в одній квартирі, і попросив його "терміново винести з квартири зелену річ", що лежала в його шафі.

Про це повідомляють джерела LB, близькі до слідства у справі Павла Шеремета.

Предмет, про який йшлося, був захований в офісі, розташованому на першому поверсі тієї самої будівлі. Людину, яка здійснювала приховування предмета, слідство встановило, вона допитана і дала свідчення.

Оперативним шляхом було встановлено: предмет, про який йдеться, візуально схожий на протитанкову міну МОН 50, проте перебуває в напіврозібраному стані (що передбачає можливість використання в будь-який час, з "начиненням" тим або іншим вмістом).

Зараз слідство проводить зняття слідів ДНК з предмета, молекулярні, а також інші технічні аналізи, з відбитками пальців включно.

За словами джерела, невідкладні нічні обшуки у низки волонтерів були зумовлені саме цим епізодом.

Станіслав Кулик, один з адвокатів Антоненка, у спілкуванні з LB.ua сказав, що не коментуватиме "матеріалів досудового розслідування".

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва почав обирати запобіжний захід головному підозрюваному у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета - музиканту і військовому Андрію Антоненку (Ріффмастер).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram