ГоловнаСуспільствоПодії

НАБУ прийшло з обшуком в одеське ЗМІ "Думская" (оновлено)

Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими.

Детективи Національного антикорупційного бюро України прийшли з обшуком на одеський телеканал "Думская". Про це повідомили на однойменному сайті ЗМІ.

За словами співробітників каналу, слідчі дії почалися близько 09:30. Працівників не пускали на робочі місця, очевидці стверджують, що їх штовхали і не давали проводити відеозйомку.

"Правоохоронці вилучають комп'ютери і сервери каналу. За попередньою інформацією, обшук пов'язаний з тим, що у правоохоронців є питання до одного з власників будівлі. Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова у ЗМІ", - додали у ЗМІ.

Пізніше на сторінці НАБУ у Facebook написали, що обшуки пов'язані з розслідуванням можливих зловживань владою службових осіб Одеської обласної ради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень за адресою Лідерсовський бульвар, 13 (Одеса) на користь ТОВ "Крок вперед".

"Метою проведення слідчих дій у приміщенні, яке використовується ТРК "Думская", є пошук документів щодо передачі права власності на нежитлові приміщення. Ці документи, як вважає слідство, можуть перебувати за адресою Канатна, 10 через те, що вказаний ЗМІ і ТОВ "Крок вперед" мали одних і тих же бенефіціарів-власників", - пояснили в НАБУ.

У бюро підкреслили, що слідчі дії не пов'язані з діяльністю ЗМІ та журналістів.

Фото: dumskaya.net

За даними Нацради з телебачення і радіомовлення, під логотипом "Думская.TV" веде мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Моя Одеса". За даними аналітичної системи YouControl, власником компанії є Михайло Шмушкович, соратник опозиційного депутата Верховної Ради Олексія Гончаренка.

Оновлення. Власник телеканалу Михайло Шмушкович розповів "Радіо Свобода", що в нього вдома теж були обшуки.

"Уже о сьомій ранку вони були в мене вдома. Там усе пройшло без конфліктів, я не дуже зрозумів, чому не можна було зі мною разом поїхати на телеканал. Пізніше з розмов працівників на місці в мене склалося враження, що вони й самі не знали, що приїхали на телеканал", - сказав Шмушкович.

Він також додав, що в кримінальному провадженні, яке розслідує НАБУ і в рамках якого проводилися обшуки, фігурує дві компанії.

"Мені сказали, що я не можу під час слідчих дій їх називати, але ні в одній з цих компаній я не є засновником. Одну з них я консультував, а до другої не маю жодного стосунку - просто продав їм свою власність", - розповів Шмушкович.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань у липні 2019 року проводило обшуки на телеканалі "Прямий". У ДБР уточнили, що слідчі дії проводилися у рамках досудового розслідування кримінального провадження з купівлі-продажу телеканалу "Прямий".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram