ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада перевірить телеканал Мураєва через трансляцію пресконференції Путіна

Рішення оголосять за результатами перевірки.

Нацрада перевірить телеканал Мураєва через трансляцію пресконференції Путіна
Фото: inforesist.org

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила для телеканалу "НАШ 365" (супутникова версія телеканалу "НАШ", Київ) позапланову виїзну перевірку через трансляцію пресконференції президента Росії Володимира Путіна 19 грудня 2019 року.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

"У цей день в ефірі ліцензіата була зафіксована трансляція (о 13:08) пресконференції президента Російської Федерації В. Путіна, яка супроводжувалася плашкою «Москва. Онлайн». Одночасно відбувалася пряма трансляція з вулиці Хрещатик у Києві, яка була протитрована «Нацкорпус перекрив Хрещатик». Текст висловлювань, зафіксованих під час офіційного моніторингу Нацради, вказує на те, що їх основною темою є інформація негативного характеру в контексті питань, пов'язаних з національною безпекою України та її територіальної цілісності", - йдеться в повідомленні.

Нацрада наголошує, що такі факти мають ознаки порушення законодавства України.

"Тому з метою перевірки дотримання телерадіокомпанією ч. 2 ст. 6, ч.1 ст. 59 Закону «Про телебачення і радіомовлення» та ч.1 ст. 28 Закону «Про інформацію» призначено позапланову виїзну перевірку. За результатами перевірки Нацрада ухвалить відповідне рішення", - повідомив регулятор.

Нагадаємо, телеканалу "НАШ" неодноразово призначали позапланові перевірки, в тому числі і за порушення програмної концепції. У 2017 році його перевіряли через інтерв'ю з колишнім прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

Згідно з даними Державного реєстру фізичних і юридичних осіб-підприємців, бенефіціарним власником компанії "Наша Прага" є батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram