ГоловнаСуспільствоЖиття

Дорожники почали асфальтувати Шулявський міст у Києві

Шляхопровід планують відкрити до кінця року.

Уночі проти неділі, 22 грудня, будівельники почали асфальтувати Шулявський шляхопровід у столиці.

Фото: kyivcity.gov.ua

Про це повідомляє пресслужба Київської міськдержадміністрації.

Відео з місця робіт мер Києва Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Зазначається, що підрядник дає 10 років гарантії на експлуатацію асфальтного покриття, яке кладуть на площі близько 5000 квадратних метрів. Асфальтобетон укладають на сучасне гідроізоляційне покриття, яке успішно використовують під час будівництва мостів і шляхопроводів у країнах Європи.

Згідно з повідомленням, 23-26 грудня будуть асфальтувати підходи до мосту з боку вулиць Вадима Гетьмана й Олександра Довженка. Після цього відбудуться технічні випробування шляхопроводу. На ньому встановлять спеціальне обладнання, щоб вимірювати прогини моста і статичні й динамічні навантаження на нього. Для випробування залучать вісім 30-тонних автомобілів, за допомогою яких створять максимально допустимі навантаження.

Нагадаємо, Шулявський міст був закритий на реконструкцію в березні, тоді само почалися роботи з демонтажу старого шляхопроводу.

У липні 2019 року мер Києва Віталій Кличко заявляв, що ремонт столичного Шулявського мосту може затягнутися через гальмування питання про знесення п'ятого цеху заводу "Більшовик", на місці якого мав бути один із з'їздів зі шляхопроводу.

12 грудня Київрада ухвалила рішення викупити в акціонерного товариства "Перший Київський машинобудівний завод" цех №5 колишнього заводу "Більшовик", щоб знести його та завершити будівництво Шулявського шляхопроводу. Як відомо, всередині будівлі цеху розташований секонд-хенд. Розмови про знесення колишнього заводського цеху ведуться з 2012 року.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram