ГоловнаСуспільствоЖиття

З 2020 року військові ЗСУ почнуть вивчати англійську мову

Керівництво ЗСУ вважає, що це наблизить українську армію до стандартів НАТО.

З 2020 року військові ЗСУ почнуть вивчати англійську мову
Сергей Наев

З 2020 року військові Збройних сил України почнуть вивчати англійську мову. Про це сказав заступник начальника Генштабу Сергій Наєв у коментарі BBC Україна.

Наступного року в ЗСУ планують посилити вивчення англійської мови, зокрема за допомогою інструкторів західних партнерів.

"Усі військовослужбовці, починаючи від солдата до генерала, будуть поступово вивчати англійську мову, щоб знати і вміти використовувати штабні документи. І щоб можна було нормально спілкуватися під час міжнародних навчань", - сказав Наєв.

За його словами, вивчення англійської мови - один із шляхів наближення української армії до стандартів НАТО.

Він додав, що вивчення англійської стане одним з факторів мотивації для тих військових, хто розраховує на зростання у службі. "Перевага надаватиметься тому офіцеру або сержанту, який знає англійську", - зазначив Наєв.

Раніше повідомлялося, що Україна стала 49-ю зі 100 країн за рівнем володіння англійською мовою. Це відповідає рівню B1 за загальноєвропейською шкалою мовної компетенції (CEFR).

Рівень володіння англійською мовою у дорослого населення в Україні нижче середнього світового рівня. Всі сусідні країни, крім Молдови (її немає в дослідженні), перебувають вище за рейтингом. Польща - 11, Угорщина - 15, Румунія - 16, Словаччина - 25, Білорусь - 47, Росія - 48.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram