ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровській області грабіжник вкрав з банківських карток понад мільйон гривень

Суд заарештував зловмисника з правом застави в 38 тис. грн.

У Дніпропетровській області грабіжник вкрав з банківських карток понад мільйон гривень
Фото: npu.gov.ua

У Дніпропетровській області поліція викрила 31-річного місцевого жителя, який викрав з банківських рахунків громадян понад мільйон гривень. Про це повідомили в Департаменті кіберполіції.

“До скоєння правопорушень зловмисник ретельно готувався. Він замовив понад сотню карток, які не мали ідентифікатора користувача, тобто були "білим пластиком". Надалі він використовував ці картки для дубляжу оригінальних карток громадян", - йдеться в повідомленні.

Злочинна схема мала такий вигляд: під час використання банкомату він імітував виникнення проблеми та пропускав до банкомату наступного користувача. Перед цим зловмисник проводив спеціальні маніпуляції з банкоматом, які дозволяли копіювати картку наступного користувача. Відтак, отримував доступ до банківських карток громадян.

Також чоловік змінював фінансовий номер телефону на свій, що дозволяло керувати системою інтернет-банкінгу потерпілого. Це дало можливість не тільки викрасти наявні на картках кошти, а й збільшити кредитні ліміти на рахунках потерпілих осіб і оформляти онлайн-кредити.

Так зловмиснику вдалося заволодіти більш ніж мільйоном гривень громадян за останні пів року. Під час проведення обшуку в його квартирі поліцейські вилучили скомпрометовані картки, мобільні телефони та sim-картки, використані під час скоєння злочинів.

Кримінальне провадження відкрито за трьома статтями: ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Суд виніс рішення про його арешт з правом внесення застави у розмірі 38 420 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram