ГоловнаСуспільствоЖиття

У ДержНС відзвітували про звільнення керівництва одеського управління

Новим керівником служби в Одеській області став Вадим Шулюк.

У ДержНС відзвітували про звільнення керівництва одеського управління
Фото: Думская

У Державній службі надзвичайних ситуацій відзвітували про звільнення керівництва одеського управління у зв'язку з пожежею в коледжі, в результаті якої загинули 16 осіб. Про це повідомили у відомстві у суботу.

Згідно з наказами №528 і №529 від 19 грудня, звільнені начальник та заступник головного управління ДержНС в Одеській області - генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак і Михайло Вовк.

Наказом №530 від 20 грудня керівником одеського управління ДержНС призначений полковник служби цивільного захисту Вадим Шулюк.

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, площа якої досягла 4 тис. кв. м. Попередня причина - несправність електропроводки або побутових електроприладів.

У результаті пожежі 16 людей загинули та 31 постраждала.

9 грудня директору коледжу Любові Кочерзі пред'явили підозру у службовій недбалості. В коледжі була порушена пожежна безпека. Студенти закладу також розповідали, що під час пожежі жодних попереджувальних сигналів не було, всі евакуювалися самостійно. Цю інформацію також підтвердив глава ДержНС Микола Чечоткін.

13 грудня відкрили ще одне кримінальне провадження - за фактом недбалості проявленої співробітниками ДержНС, які повинні були перевіряти дотримання правил пожежної безпеки в будівлі коледжу. Крім того, в будівлі одеського ДержНС ДБР провело обшуки. Слідчі вилучили матеріали перевірок з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram