ГоловнаСуспільствоЖиття

У роздягальнях столичного спортклубу "5 елемент" знайшли приховані камери, - ДБР

Обшуки проводили у справах, в яких фігурує Порошенко.

У роздягальнях столичного спортклубу "5 елемент" знайшли приховані камери, - ДБР
Фото: https://dbr.gov.ua/

За результатами обшуків у спортивному клубі "5 елемент" були виявлені лінзи відеокамер, вмонтовані в елементи вентиляції та сигналізації, які були в роздягальнях спортклубу. Про це повідомили в ДБР.

"Під час детального огляду елементів вентиляції та сигналізації встановлено, що в них вмонтовані лінзи відеокамер і підключені до мережного кабелю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на час вилучення відеокамери, ймовірно, перебували в робочому стані.

Розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 20 грудня СБУ та ДБР прийшли з обшуком до столичного спортивного клубу "5 елемент".

За словами спікера ДБР Анжеліки Іванової, слідчі дії проходили в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за угодою купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському", в якому фігурує Порошенко, а також у справі про можливе зникнення носіїв, які містять секретну інформацію, з ситуаційної кімнати Адміністрації Президента.

За даними аналітичної системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками компанії ТОВ "СОК "Монітор" ("5-й елемент") є Петро Порошенко та Ігор Кононенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram