ГоловнаПолітика

Суд заарештував шість елітних авто екснардепа Микитася

Раніше ДБР провело у нього обшуки у справі про відмивання грошей.

Суд заарештував шість елітних авто екснардепа Микитася
Фото: kp.ua

Печерський районний суд Києва наклав арешт на шість елітних автомобілів колишнього народного депутата Максима Микитася.

Рішення було ухвалено за результатами обшуків у нардепа, які ДБР провело 11 грудня.

"Слідчі дії проходили в рамках досудового розслідування про можливу легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом на суму понад 200 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, у 2016 році народний депутат 8-го скликання підробив договір купівлі-продажу цінних паперів та корпоративних прав з громадянами, відобразивши отриманий дохід у декларації.

Слідство встановило, що у поданих підписантів не було таких великих доходів, а один з них взагалі помер на той час. Договори з ними не були зареєстровані належним чином, що підтверджує висновки слідства.

Досудове розслідування ведеться за ч. 1 ст. 209 (відмивання грошей) та ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу.

Імені депутата ГПУ і ДБР не вказують, але з обставин справи стає зрозуміло, що йдеться про Микитася. В декларації за 2016 рік він вказав 152,4 млн гривень доходу за відчуження цінних паперів та корпоративних прав від Володимира Ярошенка та 60,5 млн гривень - від Артема Хижуна. За даними, оприлюдненими в судовому реєстрі, обидва вже померли, причому Хижун - ще в 2015 році.

Нагадаємо, що у Микитася вже є дві підозри: ч. 1 ст. 296 за хуліганські дії в селищі Любеч і ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 за махінації з нерухомістю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram