ГоловнаПолітика

Ялтинського блогера Гайворонського видворили з окупованого Криму, - адвокат

Гайворонського везуть в Краснодарський край, але можливо, депортують в "ДНР".

Ялтинського блогера Гайворонського видворили з окупованого Криму, - адвокат
Евгений Гайворонский
Фото: QHA media

Суд в анексованому Криму 20 грудня прийняв рішення депортувати ялтинського блогера і журналіста Євгена Гайворонського "з території Росії".

Про це повідомив адвокат Олексій Ладін, передає Крим.Реалії.

"Примусове видворення з території Росії. Зараз він відправлений за рішенням суду в спеціальний центр поліції, центр утримання осіб, які підлягають видворенню, який розташований в Краснодарському краї (Росія). Судові пристави провели особистий обшук, після чого Гайворонського відправили в цей центр. Ще не було таких прецедентів, щоб громадян України депортували таким чином", - наголосив адвокат.

Олексій Ладін висунув припущення, що, оскільки Гайворонський зареєстрований на Донбасі, а депортують за місцем реєстрації, то "хоч би його не депортували в "ДНР".

Наразі немає підтвердження цієї інформації від відповідних відомств анексованого Криму.

В анексованому Криму ялтинського блогера і журналіста Євгена Гайворонського 20 грудня російські силовики відвезли в Масандрівський відділ поліції. Цю інформацію також підтвердила знайома Гайворонського Людовіка Пападопулу.

Затриманий в анексованому Криму Ялтинський блогер і журналіст Євген Гайворонський повідомляв, що стосовно нього 20 грудня має відбутися суд.

31 жовтня ялтинського журналіста і блогера Гайворонського звинуватили в новому адміністративному правопорушенні за ч. 3 ст. 20.1 КпАП Росії (образа в Інтернеті влади і символів Росії) за пост у соціальній мережі facebook щодо президента Росії Володимира Путіна.

12 листопада підконтрольний Росії міськсуд Ялти вирішив визнати незаконними документи, за якими ялтинському блогеру і журналісту Євгену Гайворонському видали паспорт громадянина Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram