ГоловнаСуспільствоЖиття

У 86 ОТГ почалися перші місцеві вибори

У голосуванні візьмуть участь понад 380 тисяч виборців.

У 86 ОТГ почалися перші місцеві вибори
Фото: EPA/UPG

У неділю, 22 грудня, в 86 об'єднаних територіальних громадах проходять перші місцеві вибори.

Як повідомили в ЦВК, вибори сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів відбуваються в 21 області України.

Зокрема, у Вінницькій області - в 3 ОТГ, у Волинській області - в 2 ОТГ, в Дніпропетровській області - в 5 ОТГ, в Донецькій області - в 1 ОТГ, в Житомирській області - в 1 ОТГ, в Закарпатській області - в 9 ОТГ, в Запорізькій області - у 8 ОТГ, в Івано-Франківській області - в 6 ОТГ, в Київській області - в 2 ОТГ, в Кіровоградській області - в 6 ОТГ, в Луганській області - в 1 ОТГ, в Миколаївській області - в 2 ОТГ, в Одеській області - в 5 ОТГ, в Полтавській області - в 6 ОТГ, в Рівненській області - в 9 ОТГ, в Тернопільській області - в 4 ОТГ, в Харківській області - в 4 ОТГ, в Херсонській області - в 2 ОТГ, в Хмельницькій області - в 4 ОТГ, в Чернівецькій області - в 1 ОТГ, в Чернігівській області - в 5 ОТГ.

У цих виборах беруть участь 29 політичних партій. За попередніми підрахунками, в голосуванні візьмуть участь понад 380 тисяч виборців.

Згідно із законодавством, результати цих виборів депутатів в одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути встановлені до 27 грудня включно, а результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі - до 1 січня 2020 року включно.

На підготовку і проведення виборів у 86 ОТГ передбачено 21 млн 842 тис. 200 грн.

В Нацполіції повідомили, що правоохоронці взяли виборчі дільниці під цілодобову охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram