ГоловнаСуспільствоВійна

Танкістка "ДНР" з позивним Вітерець отримала п'ять років умовно

Жінка здалася владі й дала свідчення проти Росії.

Танкістка "ДНР" з позивним Вітерець отримала п'ять років умовно
Фото: ТСН

Павлоградський міськрайонний суд 16 грудня засудив колишню танкістку "ДНР" Світлану Дрюк (позивний Вітерець), про яку російські пропагандисти зняли фільм "Ополченочка", до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.

Про це йдеться на сайті суду і в матеріалах судового реєстру.

Вона визнана винною за ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу за участь у терористичному формуванні в 2014-2018 роках. У цей період вона брала участь у війні проти України, пройшовши шлях від санітарки до заступника начальника штабу танкового батальйону "11-го Дунайсько-Єнакіївського полку 1 армійського корпусу народного ополчення ДНР".

Терористична діяльність Дрюк закінчилася 30 грудня 2018 року, а вже в травні 2019 року вона підписала з українським прокурором угоду про визнання провини.

У ході досудового розслідування обвинувачена видала понад 20 кадрових російських військових, які перебували на тимчасово окупованій території Донецької області та які брали участь у війні проти України, а також розповіла про постачання бойової техніки з території РФ.

Нагадаємо, що Дрюк вивезли з Донецької області співробітники української контррозвідки після того, як восени 2018 року в районі Чистякового (колишній Торез) через вибух були знищені вісім танків Т-72 незаконного збройного формування "11-й полк ДНР", де вона служила.

Історію жінки розповіли на телеканалі "1+1" у березні 2019 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram