ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі стався конфлікт між охоронцями, найнятими власником землі і власником розташованої на ній будівлі

Поліція роззброїла і затримала всіх учасників.

В Одесі стався конфлікт між охоронцями, найнятими власником землі і власником розташованої на ній будівлі
Фото: od.npu.gov.ua

В Одесі поліцейські затримали озброєних охоронців двох приватних фірм, найнятих власником земельної ділянки і власником будівлі, розташованої на ній.

Про це повідомляють на сайті обласної поліції.

"Про кілька десятків озброєних чоловіків у масках, які проникли на приватну територію, в поліцію повідомили громадяни. На місце події були направлені працівники батальйону особливого призначення і слідчо-оперативна група Приморського відділу", - йдеться в повідомленні.

На місці правоохоронці з'ясували, що між власником земельної ділянки і власником розташованої на ній будівлі триває судовий спір. Власник землі уклав угоду зі столичною охоронною фірмою, щоб та не допускала на територію місцеву охоронну фірму, найняту опонентом для охорони будівлі.

Фото: od.npu.gov.ua

Поліцейські припинили конфлікт, вилучили зброю в усіх учасників інциденту і доправили їх у відділення для встановлення осіб. Вживаються заходи для з'ясування підстав отримання ними зброї і законності отримання ліценції на право займатися охоронною діяльністю.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередньо подію кваліфікують за ч.2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Нагадаємо, в ніч на 4 грудня 2016 року в селищі Княжичі Київської області кримінальний розшук за підтримки спецпризначенців КОРД проводив операцію затриманню грабіжників. На місце також прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, який зреагував на спрацювання сигналізації.

Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Нацполіції Києва, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, під час якої загинули п'ятеро поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram