ГоловнаСуспільствоПодії

САП передала в суд справу про розкрадання цінної землі Академії аграрних наук під Києвом

Серед обвинувачених - співробітник СБУ.

САП передала в суд справу про розкрадання цінної землі Академії аграрних наук під Києвом
Фото: Прямий

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд справу про незаконне заволодіння особливо цінними землями Національної академії аграрних наук у 2013-2014 роках. Обвинуваченими в цьому розслідуванні стали дев'ять осіб, в тому числі і один співробітник СБУ, повідомили на сторінці САП у Facebook.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Національної академії аграрних наук України та її структурних підрозділів, радник президії НААН від Служби безпеки України, ГУ Держземагентства в Київській області в період з вересня 2013 по вересень 2014 умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання службовою особою її становищем здійснювали заволодіння 138 земельними ділянками загальною площею 13,2564 га, розміщеними на території Гатненської сільради Київської області", - пояснили в прокуратурі.

Ці землі були сформовані внаслідок вилучення 15,12 га особливо цінної землі ДП "Чабани", а їх ринкова вартість становила 42 553 000 грн.

Також обвинувачені збиралися заволодіти ще шістьма земельними ділянками загальною площею 0,581 га, вартість яких на момент формування становила 1 436 000 грн.

Серед обвинувачених - шість службових осіб Національної академії аграрних наук і її структурних підрозділів, два - колишні чиновники ГУ Держземагентства в Київській області, один співробітник СБУ.

Їхні дії кваліфікують як привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах; незакінчена замах на злочин.

Обвинувальний акт відправлено до Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, в березні Національне антикорупційне бюро висунуло сім підозр у справі про розкрадання землі Національної академії аграрних наук України, розташованої в передмісті Києва.

Тоді серед підозрюваних були п'ять співробітників НААН та її підрозділів (серед них - колишній президент Академії, віцепрезидент, директор Інституту землеробства), колишній начальник управління у Головному управлінні Держземагентства у Київській області і співробітник СБУ, який був радником президії НААН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram