ГоловнаСуспільствоВійна

Під Маріуполем військові зібрали "новорічну ялинку" з ворожих снарядів

"Це все - боєприпаси, заборонені Мінськими домовленостями. Щоб їх зібрати, ми витратили всього 20 хвилин".

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Українські військові, які утримують позиції на Маріупольському напрямку, вирішили не залишати цього року без подарунків російських найманців і зібрали з мін, снарядів і гранат, які щодня прилітають з боку проросійських бойовиків, імпровізовану "новорічну ялинку" заввишки майже два метри.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Це все - боєприпаси, заборонені мінських домовленостей. Щоб їх зібрати, ми витратили всього 20 хвилин. Але якби була задача - побудувати ялинку заввишки 10 метрів, ми б витратили на збір залишків ворожих боєприпасів не більш ніж 4-5 годин", - повідомив старший офіцер командування військової частини В'ячеслав.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Він також зазначив, цей "новорічний подарунок" українські захисники Приазов'я готові передати бойовикам у будь-який спосіб на визначеній ними ділянці лінії фронту.

Нагадаємо, раніше на черговій підсумковій пресконференції президент Росії Володимир Путін заявив, що зброю і військову техніку бойовикам "ЛДНР" постачають "країни, що їм симпатизують".

Раніше Росія завжди стверджувала, що місцеві сепаратисти не отримують озброєння з РФ, а "знаходять його самостійно". "Велика частина цих запасів була залишена в шахтах Донбасу і виявилася у повстанців", - заявляв представник російської делегації в Міжнародному суді ООН у Гаазі.

У 2017 році суд Європейського Союзу визнав поставки російської зброї на український Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram