ГоловнаСуспільствоЖиття

Шулявський міст відкриють для транспорту вже до кінця цього тижня, - Кличко

Будівельники вже частково поклали асфальт і нанесли тимчасову розмітку.

Шулявський міст відкриють для транспорту вже до кінця цього тижня, - Кличко
Фото: пресс-служба КГГА

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що рух на новому Шулявському шляхопроводі планують відкрити вже до кінця цього тижня, тобто до 29 грудня. Про це повідомили на сторінці "Кличко - мер" в Facebook.

Кличко заявив, що для запуску руху на мосту з вул. Довженка на вул. Вадима Гетьмана до кінця цього року будівельники без вихідних працюють і вдень, і вночі.

Конструкції нового моста вже заасфальтовано, на них нанесли тимчасову розмітку. Асфальт поклали на під'їзді з боку вул. Вадима Гетьмана, цієї ночі планують асфальтувати під'їзд з боку вул. Довженка.

За словами Кличка, гарантія на полімерний асфальтобетон від підрядника становить десять років.

"Після завершення дорожніх робіт пройдуть технічні випробування шляхопроводу. На ньому встановлять спеціальне обладнання, яке буде вимірювати прогини моста і статистичні і динамічні навантаження. Для випробувань залучать вісім 30-тонних авто, за допомогою яких створять максимально допустимі навантаження. В кінці цього тижня ми, як і обіцяли, плануємо відкрити рух транспорту по новому мосту", - заявив мер столиці.

Нагадаємо, Шулявський міст було закрито на реконструкцію в березні, тоді ж почалися роботи з демонтажу старого шляхопроводу.

У липні 2019 мер Києва Віталій Кличко заявляв, що ремонт столичного Шулявського моста може затягнутися через гальмування питання про знесення п'ятого цеху заводу "Більшовик", на місці якого повинен бути один із з'їздів з шляхопроводу.

12 грудня Київрада прийняла рішення викупити у акціонерного товариства "Перший Київський машинобудівний завод" цех №5 колишнього заводу "Більшовик", щоб знести його і завершити будівництво Шулявського шляхопроводу. Як відомо, всередині будівлі цеху розташований секонд-хенд. Розмови про знесення колишнього заводського цеху ведуться з 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram