ГоловнаПолітика

Кияни розділилися у своєму ставленні до оцінки діяльності Кличка

Мер Києва очолює рейтинг довіри жителів столиці разом з Притулою.

Кияни розділилися у своєму ставленні до оцінки діяльності Кличка
Фото: replyua.net

Кияни розділилися у своєму ставленні до оцінки діяльності мера Києва Віталія Кличка. Приблизно однакова кількість жителів столиці задоволена його роботою і незадоволена.

Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", яке проводилося 12-16 грудня. Було опитано 1000 осіб, похибка репрезентативності - не більше за 3,2%.

42% опитаних заявили, що задоволені діяльністю київського міського голови Кличка, 49% - не задоволені.

36% опитаних киян вважають, що справи у місті йдуть у правильному напрямку, 38% - у неправильному, 27% - не визначились щодо цього питання.

Більшість з опитаних зазначили, що за Кличка покращився стан парків і скверів. Також багато людей вказували на позитивні зміни у стані доріг і роботі громадського транспорту.

Водночас, на думку багатьох жителів, значно погіршилася ситуація з боротьбою з незаконним гральним бізнесом, незаконними забудовами, паркуванням і завантаженістю вулиць і пробками.

Пріоритетними сферами розвитку міста кияни в першу чергу бачать медичні заклади, якість житлово-комунальних послуг, розвиток освітніх установ, якість і доступність громадського транспорту, якість доріг, збір і утилізацію сміття, боротьбу з корупцією, незаконними забудовами та екологію.

Учасникам опитування запропонували також відповісти, кому з названих політиків вони довіряють. Серед них були вказані особи, які, як вважають, можуть балотуватися у мери Києва на наступних виборах (наприклад, Андрій Пальчевський, Борислав Безера, Гарік Корогодський, Олександр Ткаченко) і колишні керівники міста (Олександр Попов, Володимир Бондаренко, Олександр Омельченко).

Усі вони мають у Києві менший рівень довіри, ніж Кличко, за єдиним винятком шоумена Сергія Притули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram