ГоловнаПолітика

Українцям з 1 березня заборонять виїзд до РФ без закордонного паспорта

В'їжджати з РФ українці зможуть і за внутрішніми паспортами.

Українцям з 1 березня заборонять виїзд до РФ без закордонного паспорта
Фото: kmu.gov.ua

Кабмін заборонить українцям з 1 березня 2020 року виїзд до Росію без закордонного паспорта. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у себе у телеграмі.

"З 1 березня 2020 року перетин кордону з РФ буде здійснюватися на підставі закордонного паспорта, але тільки для громадян України, які виїжджають з України на територію РФ", - зазначив він.

Завдяки цьому скоротиться час проходження прикордонного контролю кожного громадянина, оскільки для перевірки даних відомості з закордонних паспортів будуть зчитуватися спеціальними приладами.

При цьому при в'їзді громадян України з території РФ Держприкордонслужба буде безперешкодно пропускати українців за внутрішніми паспортами і свідоцтвами про народження.

Нагадаємо, про ці наміри МЗС України вперше повідомляло на початку грудня. Це пов'язано з тим, що внутрішній паспорт-"книжечка" і свідоцтво про народження мають низький ступінь захисту, їх легко підробити.

У нинішніх правилах безвізового в'їзду в Росію українці можуть пред'явити такі документи: дипломатичний паспорт, службовий паспорт, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини, паспорт громадянина України.

У 2016 році в Раді запропонували припинити дію угоди про безвізовий режим між Україною і Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram