ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся зі звільненим із СІЗО генералом Марченком

Експрезидент вважає, що в Україні посилилися спроби дискредитації військових, волонтерів і добровольців.

Порошенко зустрівся зі звільненим із СІЗО генералом Марченком

Експрезидент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко привітав кіборга, бойового генерала Дмитра Марченка зі звільненням із СІЗО після сплати застави в розмірі 20 млн гривен.

На думку Порошенка, за останні пів року в Україні активізувалися спроби дискредитації військових, волонтерів і добровольців, які з перших днів російської агресії пішли захищати державу.

"Що вони зараз роблять? Вони намагаються переписати історію останніх п'яти років. Вони намагаються сказати, що армія, Збройні сили, українські герої - це не найважливіше, що є в Україні. Вони намагаються підірвати довіру до українських офіцерів і генералів, які, кинувши все, в 2014-му пішли на фронт.

Я буду робити все, щоб не дозволити їм це зробити. Я буду робити все, щоб чесне ім'я кожного українського офіцера, українського воїна, було захищене. Я ще раз хочу подякувати вам за ту величезну роботу для захисту рідної землі, яку ви робили ці 5 років. Я як п'ятий Президент і Верховний Головнокомандувач хочу подякувати у вашій особі всім нашим воїнам, героям, які внесли величезний вклад для того, щоб країна була збережена, і ще зроблять для того, щоб не дати негідникам зробити реванш", - зазначив Петр Порошенко.

Він також відзначив командирську позицію Дмитра Марченка, який відмовлявся виходити з СІЗО під заставу доти, поки не звільнили його підлеглих.

Дмитро Марченко подякував сім'ї Петра Порошенка і всім небайдужим українцям, які за кілька днів разом зібрали необхідну суму - 20 млн гривень - для застави.

"Для мене велика честь, що я міг воювати і захищати народ. У нас неймовірний народ, і ви в нас були неймовірним президентом", - сказав генерал Марченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram