ГоловнаПолітика

Порошенко вніс 19 млн гривень для звільнення підозрюваного у справі про бронежилети генерала Марченка

Кошти на заставу генералу Марченку зібрали за три дні.

Порошенко вніс 19 млн гривень для звільнення підозрюваного у справі про бронежилети генерала Марченка
Дмитрий Марченко
Фото: news.pn

Сім'я Порошенка внесла 19 млн гривень з 20 млн застави, необхідних для звільнення кіборга генерала Дмитра Марченка, підозрюваного у справі бронежилетів.

Під час благодійної акції, оголошеної громадськими активістами в підтримку Марченка, за три дні понад три тисячі активістів зібрали понад мільйон гривень, решту необхідної суми внесли Петро і Марина Порошенко, повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність".

"Хтось чекав, що в умовах тотального терору, організованого проти волонтерів, добровольців, наших воїнів, які захистили Україну проти російської агресії, імена яких назавжди вписані в історію України, нас зламають. Але ми не дамо їм жодного шансу нас зламати. Тому що правда з нами, Господь з нами", - підкреслив Петро Порошенко.

Під час благодійного концерту групи Ot Vinta він повідомив, що марафон зі збору коштів почали три дні тому, оскільки до цього генерал Марченко відмовився виходити під заставу, поки його підлеглі перебували в СІЗО.

"Є святі речі. Є ДАП, є ім'я «кіборг». Їх нічого не зупинило. Так само, як здригнулася рука в ДБР, коли вони підписували порушення справи щодо Марусі Звіробій, щодо Федини. Щодо моряків, які пішли Керченською протокою. Або за моїм наказом на контрнаступ, в результаті якого українська армія, добровольці, волонтери звільнили дві третини окупованого Донбасу", - зазначив Порошенко.

Петро Порошенко переконаний, що головна мета переслідувань проти патріотів - це спроба переписати героїчну історію України останніх 5 років. "Тому що їм не подобається ця історія. А їх справжній світ - це реваншизм, путінізм, за волосся повернення нашої України в кремлівське стійло. І сьогодні ми тут займаємося не тільки звільненням Марченка. Ми захищаємо Україну від спроби оббрехати воїнів, нав'язати інші цінності і обдурити людей", - зазначив він.

Порошенко також повідомив, що обставини так званої "справи Марченка", добре відомі, і вони свідчать, що в них немає складу злочину.

"Я не маю жодного сумніву, що найближчим часом ми доведемо, що Марченко невинен, застава повернеться, і кожна копійка буде витрачена в правильному напрямку», – наголосив Порошенко.

Він повідомив, що після того, як невинність генерала Марченка буде доведена і застава повернеться, ці кошти будуть витрачені на підтримку армії.

Нагадаємо, 5 листопада слідчі оголосили підозру п'ятьом посадовцям Міністерства оборони в рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони. 11 листопада Печерський суд Києва заарештував на 60 днів з правом внесення 76 млн гривень застави начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка. Пізніше суд знизив суму застави до 20 мільйонів.

11 грудня Апеляційний суд відпустив одного з підозрюваних у справі про закупівлю бронежилетів Сергія Почтаренка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram