ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд розблокував перехід ЗСУ на нову систему харчування

Рішення ухвалили 11 грудня.

Апеляційний суд розблокував перехід ЗСУ на нову систему харчування
Фото: mil.gov.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд розблокував дію наказу Міністерства оборони про переведення військових частин на нову систему харчування.

Про це повідомила пресслужба Міноборони у фейсбуці.

"11 грудня Шостим апеляційним адміністративним судом винесено постанову у справі, якою скасовано постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 02.08.2018 про відмову в скасуванні заходів забезпечення позову, а також скасовано заходи забезпечення адміністративного позову, встановлені ухвалою суду 16.07.2019", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що предметом спору в цій справі є визнання протиправним і нечинним наказу Міноборони від 4 березня 2019 року №90 "Про перехід військових частин (установ, закладів) ЗСУ на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування у 2019 році".

"В обґрунтуванні позовних вимог позивач вказує, що вищевказаний наказ містить ознаки регуляторного акта та регулює адміністративні відносини між Міністерством оборони як органом державної влади і суб'єктами господарювання, як наслідок (на думку позивача), підлягає скасуванню, оскільки прийнятий з порушенням відповідної процедури (необхідної для регуляторних актів)", - зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, 27 липня скандальний Окружний адмінсуд Києва призупинив реформу харчування в армії. У Міноборони заявили, що оскаржать це рішення в суді.

Реформу харчування ЗСУ почали 2018 року, це дозволило збільшити набір продуктів із 30 до 400 одиниць. Станом на липень 2019 року половина військовослужбовців перейшла на нову систему харчування за каталогом. Планувалося, що до кінця 2019 на нову систему переведуть 100% особового складу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram