ГоловнаСуспільствоВійна

На росТВ показали трьох українських військових, які п'ять років перебувають у полоні "ДНР"

Їх внесуть у списки на обмін.

На росТВ показали трьох українських військових, які п'ять років перебувають у полоні "ДНР"
Фото: novosti.dn.ua

На пропагандистському російському телеканалі "Россия-1" вийшов сюжет, у якому показали трьох українських військовослужбовців, які п'ять років перебувають у полоні бойовиків терористичної організації "ДНР". Це Богдан Пантюшенко, Олександр Коріньков і Сергій Глондар.

Про це повідомили "Новости Донбасса".

"Їх внесли в списки на обмін і готові віддати Україні. Якщо обмін відбудеться", - йдеться в сюжеті. Також наголошується, що всього на підконтрольній бойовикам території таких полонених "кілька десятків".

Пантюшенко - командир танка, який підбили в районі Донецького аеропорту. Він перебуває в полоні бойовиків із січня 2015 року.

Спецпризначенці Коріньков і Глондар потрапили в засідку разом із групою інших військових і були захоплені бойовиками в лютому 2015 року. Їх загін виводив з-під Дебальцевого поранених і потрапив в оточення. Тоді загинуло двоє бійців, а п'ятьох узяли в полон. Через пару місяців трьох обміняли, а Сергій і Олександр досі залишилися за лінією розмежування. Відтоді їх утримують у Макіївській колонії.

Нагадаємо, 9 грудня лідери країн нормандської четвірки домовилися про обмін полоненими у форматі "всіх встановлених на всіх встановлених" до кінця року і розведення ще в трьох точках. Україна розраховує на повернення з Донбасу 72 осіб.

Останній великий обмін полоненими на Донбасі відбувся в грудні 2017 року. Україна тоді віддала 233 людей і отримала 73. При цьому зазначалося, що звільнення полонених не завершено і процес слід продовжити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram