ГоловнаСвіт

Джонсон схвалив публікацію звіту про втручання Росії у внутрішні справи країни

Минулого четверга уряд знову заблокував публікацію офіційних документів.

Джонсон схвалив публікацію звіту про втручання Росії у внутрішні справи країни
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон схвалив публікацію звіту про можливе втручання Росії в референдум про вихід країни з Євросоюзу і у вибори 2017 року.

Про це повідомляє Independent.

Зазначають, що уряд Британії знову заблокував публікацію офіційних документів перед голосуванням минулого четверга, незважаючи на те, що прем'єр наполягав, що приховувати "абсолютно нічого".

Нагадаємо, 4 листопада британський уряд відмовився опублікувати звіт, аргументуючи це тим, що уряду Джонсона потрібно більше часу для вивчення документа.

17 жовтня готова доповідь лежала на столі Джонсона. Відповідно до закону про юстицію і безпеку, прем'єр повинен оцінити, чи є в ньому інформація, яка, в разі оприлюднення, завадить роботі органів безпеки і розвідки. Зазвичай, кажуть експерти, прем'єр встигає за 10 робочих днів. Правда, в оточенні Джонсона вважають інакше.

Голова парламентського комітету Домінік Грів розраховував оприлюднити доповідь 28 жовтня. Але цього не сталося. Тоді публікацію доповіді неформально перенесли на 4 листопада, сподіваючись, що цього часу буде достатньо.

Пізніше було вирішено опублікувати документ після виборів 12 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram